top of page
Huis bouwen

HOE WE JE HELPEN

Samenwerken is één van de grootste beïnvloedbare risico’s van het voorbereiden en uitvoeren van projecten in de bouw-, techniek- en infrabranche. Daarom helpen wij jullie om de samenwerking net zo professioneel te organiseren als het vakwerk zelf.  

Dat doen we door de harde kant van samenwerking - de processen – te koppelen aan de zachte kant van samenwerking; hoe jullie gesprekken voeren met het elkaar. We kijken dus naar hoe je de werkzaamheden beter kan plannen met elkaar én naar hoe ga je met elkaar omgaat. Hoe communiceren jullie met elkaar? Wat accepteer je wel van elkaar en wat niet?  


Aan de hand van concrete metingen zien jullie als team wat goed gaat en wat beter kan. Zodat je weet wat er nodig is voor vertrouwen en betere communicatie en je nog sneller kan innoveren en verbeteren met elkaar. Als team maken jullie dan zelf het verschil. Zo ontstaat een verandering in werkwijze en omgang met elkaar die beklijft. 


We werken op grote projecten met teams van ketenpartners én in kleine organisaties met projectteams. Daarnaast verzorgen we losse workshops en trainingen als hier voor het nog verder verbeteren van de samenwerking behoefte aan is.  

Hoe we je helpen: Welkom
building Construction
Team van Ingenieurs

IMPACTPROGRAMMA

Continu verbeteren in teams en organisaties.

WORKSHOPS EN TRAININGEN

Hoe vergroot je het eigenaarschap onder je medewerkers?  

Hoe we je helpen: Diensten

HET IMPACTPROGRAMMA

Continu verbeteren in teams en organisaties.

Hoe zorg je voor een structureel betere werksfeer, échte samenwerking en continue innovatie en verbetering in teams? Met het Impactprogramma lukt dit gegarandeerd. Het is ontworpen met mensen die dagelijks met hun voeten in klei staan en zij bewezen ook dat het werkt. 

Aan de start van elk traject maken we met het team eerst vooraf kraakhelder wat we willen bereiken. We formuleren samen een doelstelling die aansluit op de behoefte van de vakmensen op de werkvloer. 

Vervolgens brengen we een hartslag in de samenwerking. Dat wil zeggen: een kernteam, bijvoorbeeld met afgevaardigden van alle bouwpartners, overlegt onder onze begeleiding tweewekelijks met elkaar om alle problemen en irritaties, maar ook alle positieve zaken, op tafel te leggen en uit te spreken. De nadruk ligt op concrete verbeteringen in het proces én op de ontwikkeling van de samenwerking. Het team maakt daarvoor teamafspraken: hoe wil je als teamleden met elkaar omgaan? Dit is cruciaal voor vertrouwen en een veilige werksfeer. 

​Door de samenwerking regelmatig te meten maken we inzichtelijk wat er goed gaat en beter kan. Zo leveren we ook bewijs dat deze aanpak werkt.  


Het resultaat is dat de werksfeer radicaal verbetert en het team met elkaar een werkwijze krijgt van continu verbeteren en innoveren. Op alle projecten die wij tot nu toe begeleidden leverde dat letterlijk tonnen euro’s aan kostenbesparingen op.  

Hoe we je helpen: Tekst

WORKSHOPS & TRAININGEN

Naast het begeleiden van teams verzorgen we trainingen en workshops. Want wat vragen de uitdagingen in de bouw-, techniek- en infrasector op dit moment van het leiderschap van jouw mensen? En hoe vergroot je het eigenaarschap onder je medewerkers?  


Dit soort vraagstukken op de werkvloer vormen vaak een uitgelezen kans om organisatiebreed aan de slag te gaan met de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Met onze workshops en trainingen zorgen wij dat iedereen dezelfde taal spreekt, praktische vaardigheden leert en daarmee bijdraagt aan het bereiken van de doelstellingen van jouw organisatie. 

Hoe we je helpen: Tekst

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bouwend_Nederland.jpeg
Dura Vermeer.png
unnamed_edited.jpg
1559724281087.jpeg
Logo digiGO_edited_edited_edited.png
Reimert Groep.png

Alleen samen zorgen we ervoor dat écht samenwerken de norm wordt in de bouw-, techniek- en infrasector.

Hoe we je helpen: Klanten
bottom of page